Contents
Sprzęt i przybory kuchenne:
- deska do krojenia;
- nóż;
- łyżka;
- łyżeczka do herbaty;
- głęboka patelnia ogniotrwała;
- powierzchnia do gotowania.
Składniki
Produkt | Ilość |
bakłażan | 1 szt. |
szpik warzyw | 1 szt. |
cebula | 2 szt. |
Papryka | 2 szt. |
ostra papryczka | 1 szt. |
pomidor | 5 sztuk. |
marchewka | 1 szt. |
czosnek | 1-2 goździki |
Oliwa z oliwek | 5 ul. l. |
zioła prowansalskie | szczypać |
Sól | 1 łyżeczka |
zieleń | Belka |
Gotowanie krok po kroku
Ważny! Spróbuj pokroić wszystkie warzywa na równe kawałki.
Gotowy saute może być stosowany jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne chude danie.
Przepis
Jeśli nadal masz pytania dotyczące procesu przygotowania sauté warzywnego, zapraszamy do zapoznania się ze szczegółowym przepisem na to danie krok po kroku.
Podobała Ci się proponowana wersja dania warzywnego? Być może zdecydowałeś się na użycie w przepisie dodatkowych składników? Podziel się swoją opinią i zostaw przydatne wskazówki kulinarne.