Sprzęt i przybory kuchenne: blender, folia spożywcza, głęboki rondel z grubym dnem, piekarnik.
Składniki
Filet z kurczaka | 500 gramów |
Krem | 200 gramów |
jajka kurze | 2 szt. |
Sól | 0,5 łyżeczki |
Pietruszka | 1 pęczek |
Czy wiedziałeś? Do smaku można również użyć mieszanki papryki i kolendry.
Gotowanie krok po kroku
Czy wiedziałeś? To śmietanka nadaje potrawie delikatny smak, ale w razie potrzeby można ten składnik zastąpić mlekiem.
Ważny! Aby zapobiec wypływaniu kiełbasek z fileta na powierzchnię wody, można na nich położyć odwróconą płaską płytkę o małej średnicy.
Opcje dekorowania i serwowania
Przepis na to danie jest uniwersalny, ponieważ suflet z piersi kurczaka można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Jeśli chcesz podawać suflet na zimno, wyślij gotowe danie do lodówki na kilka godzin przed pokrojeniem. Schłodzony suflet znacznie łatwiej pokroić na równe kawałki. Połóż pokrojone w plasterki kółka sufletu na zielony liść sałaty. Pokrojone warzywa, takie jak ogórki, pomidory czy rzodkiewki, można dodać na talerz obok przystawki. Gałązka pietruszki lub koperku również ozdobi Twoje danie, dodając mu świeżości.
Przepis
Twoja uwaga jest skierowana na instrukcję, w której możesz zobaczyć wszystkie etapy gotowania tego dania w trakcie.
Dzisiaj nauczyłeś się gotować delikatny i przewiewny suflet z piersi kurczaka w piekarniku. Dostałeś danie? Czy znasz inne opcje gotowania sufletu z kurczaka w piekarniku? Jaką radę dałbyś innym czytelnikom tego artykułu? Podziel się swoimi doświadczeniami i wrażeniami w komentarzach.
Inne przepisy na drób
Pierś z kurczaka w wolnym naczyniu
Noga ze skórką
Skrzydełka w sosie sojowym
Kotlety z piersi kurczaka
Gulasz z kurczaka z warzywami
Miłego czytania!