Sprzęt i przybory kuchenne: kilka głębokich misek, waga kuchenna i inne przybory miarowe, piekarnik, blacha do pieczenia, trzepaczka lub mikser, ostry nóż, deska do krojenia, prasa do czosnku, gruba tarka.
Składniki
składniki | proporcje |
kefir | 300 ml |
Sól | 2 szczypty |
jajko | 1 szt. |
proszek do pieczenia ciasta | 11 gramów |
Mąka pszenna | 70-100g |
kiełbasa (najlepiej wędzona) | 100-120g |
dwa rodzaje sera | 150 g każdy |
zielone koperki | 1 pęczek |
pomidor | 2 szt. |
papryka | 1 szt. |
czosnek | 3 goździki |
keczup | 100-150g |
majonez | 60-100 ml |
Oliwa z oliwek | 20 ml |
Gotowanie krok po kroku
Przygotujmy nadzienie
Przygotujmy ciasto

Zbieranie pizzy

Ostatni etap
- Pizzę wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200°C.
- Ponieważ ciasto jest już gotowe, pieczemy produkt, aż warstwa sera się rozpuści. Zajmie to około 5-10 minut, w zależności od ciepła twojego pieca.
- Wyjmujemy gotową pizzę i dajemy jej możliwość ostygnięcia do ciepłego stanu.
- Produkt kroimy na porcje i podajemy na stół.
Przepis
Aby zrozumieć bardziej szczegółowo i zrozumieć, jak zrobić szybką pizzę w piekarniku w domu, musisz zapoznać się z poniższym materiałem. Na filmie doświadczeni kucharze demonstrują cały proces gotowania, a także udzielają przydatnych wskazówek.
Tak łatwo i szybko przygotować pyszną ucztę i rozpieszczać nią swoich bliskich i przyjaciół. Jeśli chcesz, powiedz nam w komentarzach o swoich odmianach udanego toppingu lub innych sposobach przygotowania ciasta na pizzę. Nie zapomnij wyrazić swojej opinii na temat smaku produktu ugotowanego w piekarniku według przedstawionego przepisu. Smacznego!
Inne przepisy na pizzę
Pizza na cienkim lavash w piekarniku
Pizza na patelni z kwaśną śmietaną i ziemniakami Pizza na długim bochenku
na patelni
Pizza na długim bochenku w piekarniku
Pizza w piekarniku
Smacznego!