Sprzęt i przybory kuchenne: widelec, talerz głęboki, nóż, rondel, deska do krojenia, tarka, łyżka.
Składniki
Ilość | Nazwa |
Tartlets | 12 szt. |
z wątroby dorsza | 1 bank |
Jajka | 2 szt. |
Cebula | 1 szt. |
Solone ogórki | 100 gramów |
koperek | 0,5 wiązki |
Pietruszka | 0,5 wiązki |
Sok cytrynowy | 2 łyżki stołowe. l. |
majonez | 3 art. l. |
Gotowanie krok po kroku
Czy wiedziałeś? Nie każdy dodaje soli w tym przepisie, ponieważ większość składników jest już słona.
Przepis
Z tego przepisu dowiesz się, jaki rozmiar potrzebujesz do pokrojenia składników, a także zobaczysz przybliżoną ilość nadzienia, która powinna znajdować się w każdej tartalecie.
Czytasz przepis krok po kroku na robienie tartlets. Możesz ugotować tę przekąskę dla rodziny, dla siebie, na świąteczny stół lub na nieoczekiwane przybycie gości, w każdym przypadku będzie to odpowiednie. Tartlets są przygotowywane szybko, więc nawet jeśli masz mało czasu, możesz w pośpiechu nakryć do stołu. Pyszne nadzienie tartlets nie pozostawi obojętnym tych, którzy ich spróbują. Czy próbowałeś już tartaletek z wątroby dorsza? Jakie uzyskałeś wyniki? Czy podobała Ci się ta przystawka? Napisz w komentarzach.
Inne przepisy rybne
Pstrąg z ziemniakami w piekarniku
Makaron z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
Grillowany tuńczyk
Karp zapiekany w piekarniku w folii
Kanapki z wątróbką dorszową
Smacznego!