Sprzęt i przybory kuchenne: ręczniki papierowe, duży talerz, deska do krojenia, taca z pokrywką, trzepaczka lub widelec, patelnia, szpatułka, kuchenka.
Składniki
Składniki | Ilość |
Filet z tilapii (średniej wielkości) | 9 szt. |
Sól | 2-3 szczypty |
Pieprz czarny mielony lub mieszanka papryk | smak |
jajka kurze | 3 szt. |
Mąka pszenna | 1 stos |
Bezwonny olej roślinny | 50 ml |
Świeży koperek lub pietruszka (do dekoracji) | 5-6 oddziałów |
Gotowanie krok po kroku
Opcje dekorowania i serwowania
Tilapię w cieście podawaj na gorąco, układając kawałki na dużym półmisku i udekoruj gałązkami świeżych ziół (koperek, pietruszka, kolendra lub bazylia). Od przystawek po tilapię w cieście, odpowiednie są puree ziemniaczane i gotowany biały ryż.
Można również zrobić krojony warzywo (świeży ogórek, pomidor i papryka w różnych kolorach) lub sałatkę warzywną z oliwą z oliwek, w której dominuje świeża kapusta. Dodaj odrobinę romantyzmu do wytrawnego białego wina, które idealnie nadaje się do smażonej w cieście tilapii.
Przepis
Szybko, prosto, smacznie i zdrowo – oto przepis na zrobienie tilapii w cieście. Oglądaj, pamiętaj przydatne wskazówki i gotuj dla zdrowia.
Poznałeś przepis na tilapię w cieście. Możesz na nim gotować, lub możesz użyć go jako podstawy, ale poeksperymentuj z przyprawami lub ziołami, dodając je do ciasta, a uzyskasz zupełnie nowy odcień smaku. Napisz o swoich kulinarnych wynikach w komentarzach.
Inne przepisy rybne
Solony różowy łosoś w domu
Filet z tilapii pieczony w folii w piekarniku
Sandacz w cieście
Hye z sandacza po koreańsku
Kawior szczupaka w domu
Smacznego!