Sprzęt i przybory kuchenne: duży rondel z pokrywką, nieprzywierająca patelnia, łopatka, nóż, deska do krojenia, tarka, drobne sitko.
Składniki
Produkt | Ilość |
różowa głowa łososia | 400-500 g |
biały ryż | 40 gramów |
Cebula | 2 szt. |
Marchewka | 2 szt. |
Ziemniak | 2-3 szt. |
świeże warzywa | 50g |
Sól | smak |
Liść laurowy | 1-2 szt. |
Ziarna czarnego pieprzu | 3-4 szt. |
Czysta woda | 2 litry |
Olej roślinny | 20 gramów |
Gotowanie krok po kroku
Opcje dekorowania i serwowania
- Osobny niepowtarzalny smak będzie miał ucho z głowy różowego łososia, gotowanego na stosie.
- To danie podawane jest na gorąco.
- Aby zaskoczyć swoich gości, możesz podać zupę rybną gęsto posypaną świeżo posiekanymi ziołami w glinianych garnkach. Będzie bardzo pięknie i autentycznie.
- Jeśli zamierzasz karmić tą zupą małe dzieci, nie możesz smażyć, ale po prostu ugotuj warzywa. Dzięki temu danie będzie jeszcze zdrowsze.
Przepis
Koniecznie spójrz, który pokazuje i szczegółowo opowiada, jak ugotować ucho z różowej głowy łososia. Takie danie okazuje się nie tylko bardzo smaczne i satysfakcjonujące, ale także dość ekonomiczne, ponieważ głowy, ogony i tesha nadają się do gotowania. Dzięki temu mogą wyżywić nawet najliczniejszą rodzinę.
To danie od dawna cieszy się dużą popularnością wśród gospodyń domowych. W końcu danie jest dość smaczne i pachnące, mimo że przygotowywane jest z dość prostych i niedrogich produktów. Ponadto ucho z głowy różowego łososia ma bardzo niską kaloryczność i wyjątkowe właściwości terapeutyczne i profilaktyczne. Dla tych, którzy uważnie monitorują swoją dietę, ta zupa przyda się. Kochasz zupy rybne? A może wiesz, jak korzystne jest uzupełnienie tego dania? A może masz jakieś pytania? Napisz o tym w komentarzach!
Inne przepisy na zupy
Zupa z czerwonej ryby ze śmietaną Zupa krem z
łososia
Zupa z groszku wielkopostnego Zupa z
pstrąga
Zupa rybna
Smacznego!