Sprzęt i przybory kuchenne:
- pojemniki na składniki;
- plastikowa torba;
- młotek do bicia mięsa;
- nóż;
- tablica;
- miska;
- patelnia;
- Łopatka;
- łyżka.
Składniki
wątróbka wołowa | 700 gramów |
Cebula | 1 szt. |
Kwaśna śmietana | 2-3 łyżki. l. |
Sól | smak |
Pieprz | smak |
Olej roślinny | smak |
Mąka | 1 ul. l. |
Gotowanie krok po kroku
Wariacje kulinarne
Prawie nikt nie je wątróbki wołowej w czystej postaci, mimo że zawiera ona wiele przydatnych dla ludzkiego organizmu składników, które pomagają zachować zdrowie w dobrej kondycji. Pyszna przystawka dopełni wątróbkę przygotowaną według tego przepisu i dopełni posiłek. Z poniższych przystawek możesz wybrać ten, który Ci się spodoba:
- gulasz warzywny;
- sałatka jarzynowa ze świeżych warzyw;
- „ratatouille” z warzyw;
- duszone warzywa z wątróbką;
- Kasza gryczana;
- grzyby;
- duszona marchewka z cebulą;
- bulgur;
- proso;
- kasza pszenna;
- ryż (biały lub brązowy);
- tłuczone ziemniaki;
- gotowane ziemniaki z ziołami;
- puree z zielonego groszku.
Istnieje wiele opcji dekoracji i nie wszystkie są tutaj wymienione! Nie bój się eksperymentować, próbuj nowych rzeczy, a wtedy Twoje potrawy na pewno będą pyszne.
Przepis
Obejrzyj tutaj, aby uzyskać instrukcje, jak gotować wątrobę wołową i wszystkie szczegóły. Ponadto autor podzieli się swoimi zaleceniami, jak najlepiej ugotować wątrobę, aby okazała się smaczna, a nie mdła i „gumowa”. Miłego oglądania!
Teraz wiesz, jak łatwe i proste jest gotowanie wątróbki wołowej. Przepis jest tak prosty, jak to tylko możliwe, wszystkie składniki są bardzo proste i w stu procentach można je znaleźć w każdym domu. Spróbuj zrobić wątrobę zgodnie z powyższymi instrukcjami, a na pewno okaże się niesamowicie smaczna i soczysta. Kochasz wątrobę? Jak często to gotujesz? Jaki dodatek do wątróbki wolisz? Podziel się swoją opinią na temat tego przepisu w komentarzach i zapisz tam odpowiedzi na pytania!